Lav din egen pasta på en pastamaskine

Drømmer du om at lave din egen pasta på ægte, italiensk manér? Så er drømmen heldigvis ikke så langt ude i fremtiden, som man måske skulle tro. Med en pastamaskine er det nemt og simpelt at lave din egen pasta, som smager helt og aldeles fremragende. Se her, hvordan du bærer dig ad.

En pastamaskine er, som navnet antyder, en maskine, hvor du har mulighed for at lave din egen pasta. Det er en oplagt mulighed for dig, der ønsker at lave det hele fra bunden, fordi du ikke synes, det virker helt autentisk at bruge de varianter, du kan købe i supermarkedet.

Det er naturligvis nemt og bekvemt – og ikke mindst billigt at købe den færdige variant, men der er nu engang noget over at have lavet den selv. Uanset, om pastaen skal indgå i en pastasalat eller i enhver anden ret, så smager det bare bedre, når du bruger pasta, som du selv har lavet.

Herunder kan du læse mere om, hvilke muligheder du har, når du skal investere i en pastamaskine. Der findes både automatiske og manuelle modeller, og hvilken model, der egner sig bedst til dit behov, bør afhænge af flere forskellige faktorer.

Skal du købe en automatisk pastamaskine?

Først og fremmest skal du overveje, om du skal købe en automatisk pastamaskine, der skal tilsluttes stikkontakten, eller om du hellere vil have en autentisk, italiensk pastamaskine, som udelukkende fungerer ved håndkraft.

Hvis du vælger sidstnævnte mulighed, skal du være klar over, at det typisk kræver, at du er mere end én til at håndtere maskinen. Der er én person, som skal tilføje dejen, mens der er én person, som skal håndtere den, når den kommer ud af pastamaskinen.

Vælger du derimod en automatisk pastamaskine, sørger den selv for at tilføje dejen – og i nogle tilfælde vil den også ælte dejen for dig, så du blot skal tilsætte de ingredienser, du ønsker, dejen skal bestå af. Det er en smart måde, men den har heller ikke lige så meget autencitet over sig.

Hvilke former for pasta kan du lave med en pastamaskine?

Du kan lave stort set alle former for pasta på en pastamaskine, men typisk kræver det, at du tilkøber forskellige dele, hvis du skal lave skruer og lignende. De fleste pastamaskiner har dog tilbehør, som medfølger, når du køber det, hvilket kan give dig mulighed for at lave stort set alle former for pasta.

Hvis det tilbehør, der kræves til at lave den pastavariant, du vil lave, ikke medfølger, er der altid mulighed for at købe det på et senere tidspunkt. På den måde har du hele tiden mulighed for at udvide tilbehøret, så du kan lave netop den variant, der matcher dine ønsker.

Kan man lave pasta uden en pastamaskine?

Du behøver ikke en pastamaskine for at lave pasta selv, men det gør arbejdet væsentligt nemmere. Der er således god grund til at investere i en pastamaskine, hvis du ønsker at lave din egen pasta med jævne mellemrum.

Hvis du blot vil prøve kræfter med det en enkelt gang for at se, om det er noget for dig, kan du med fordel starte med at lave det i hånden. Det kræver ikke nogen redskaber, andet end en skarp kniv og eventuelt en gaffel – og resultatet bliver ofte næsten lige så godt, som hvis du bruger en pastamaskine.